home
 
Eerste graad cursus “Sho Den”


De eerste graad is er voor een ieder die geïnteresseerd is in het Usui systeem van natuurlijk genezen, en in helen door handoplegging voor zichzelf of voor anderen. Een speciaal “talent” of vooropleiding is niet nodig om de cursus te volgen.

Een ieder van ons is vanaf de geboorte instaat om vrij levensenergie te ontvangen en door te geven. Dit vermogen gaat bij velen van ons in de loop door allerlei omstandig- heden verloren. Tijdens de cursus wordt dit vermogen door middel van vier inwijdingen of initiaties weer hersteld. De kern van elke Reiki eerstegraads cursus bestaat uit deze vier inwijdingen

De nadruk in deze cursus ligt op het behandelen van jezelf en van anderen, het geven van energie aan jezelf en aan anderen. Gezamenlijk oefenen we de handposities die bij een behandeling horen en we wisselen onze ervaringen hierover uit. Er wordt verteld over het ontstaan van Reiki en de geschiedenis ervan. De vijf grond-beginselen of ondersteunende Reiki-leefregels van dr. Usui worden besproken en er wordt aandacht besteed hoe je kunt omgaan met oude emoties die tijdens en/of na de cursus los zouden kunnen komen. Na de cursus ben je in staat universele levensenergie te ontvangen en door te geven ter ondersteuning van jezelf en van anderen. Met het cadeau dat je jezelf gegeven hebt rest je dan nog slechts het in de praktijk brengen ervan. Uiteindelijk krijg je de ervaring die je tijdens een cursus niet kunt opdoen. De mate waarin je ermee bezig bent bepaald wat het je brengt want hoe meer jij met Reiki doet, hoe meer Reiki voor jou doet.

De cursus wordt gegeven op twee achtereenvolgende dagen van 10.30 tot 16.30 uur.
De geplande cursussen vallen in een weekend maar de cursus kan ook op doordeweekse dagen gevolgd worden of op vier achtereenvolgende ochtenden, middagen- of avonden.  Hiervoor kunnen we in overleg de data afspreken.
Op beide dagen wordt er voor een (vegetarische) lunch gezorgd en met een dieet wordt rekening gehouden.

Voordat je jezelf opgeeft voor een cursus maak ik graag eerst een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos informatie/kennismakingsgesprek. Als je dat wilt mag je van mij daarna een Reiki-behandeling van een uur ontvangen. Hiervoor vraag ik een bedrag van € 10,00. Wanneer je besluit een cursus te volgen wordt dit op het cursusgeld in mindering gebracht.

Kosten van de cursus: € 160,00. Dit bedrag is een vast onderdeel van het Usui System of Reiki Healing.
Hiervoor ontvangt u:

  • een certificaat; dit is een herinnering aan jouw deelname aan de Eerste Graads Cursus van het Usui System of Reiki Healing. Het geeft aan dat je alle informatie  en inwijdingen hebt ontvangen.
  • twee boekjes, t.w.: het Reiki Groeiboekje én het boekje “Reiki, de Tweede Graad”,
    beide geschreven door Reiki Master Arie Luijerink.