home
 
Tweede graads cursus, “Oku Den”


De letterlijke vertaling van “Oku Den” is: de binnenste tempel. Naar jezelf toe kun je dit vertalen als “dichter bij jezelf komen” of “dichter bij je kern” komen. Na het volgende van de eerste graads cursus mag je na (minimaal) 90 dagen worden ingewijd in de Tweede graad van Reiki.

De ontwikkeling die is ingezet na de inwijdingen in de eerste graad vraagt deze tijd om tot een nieuw innerlijk evenwicht te komen. Pas dan is het mogelijk te worden ingewijd in de tweede graad.

Het volgen van de tweede graad cursus is geen “must”. Dezelfde periode van 90 dagen is om te bekijken of Reiki wel werkelijk bij je past, of het voor jou doet wat je ervan verwachtte en om te zien of je er zelf wel zoveel mee doet als je dacht. Pas dan kun je voor jezelf de beslissing nemen of je ermee verder wilt gaan, verder met je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Tijdens de cursus leer je te werken met een drietal symbolen die elk hun eigen betekenis en kracht hebben. De vormen van, en hoe je de symbolen gebruikt wordt uitgebreid behandeld en geoefend. Je leert Reiki te sturen op afstand (en de afstand speelt geen enkele rol), naar een persoon, een situatie of naar jezelf. Er wordt samen gekeken of er eventueel negatieve invloeden uit het verleden, situaties of personen in het heden zijn waar we onze kracht aan weggeven. Door het direct werken in de praktijk kun je ook eigenschappen of neigingen waar je hinder van ondervindt gaan “opruimen”. Het gebruik van de symbolen maken dat je een dieper en beter contact met je onderbewustzijn ontwikkelt, het leidt tot heling en bewustzijn. Het sterkt je gevoel voor eigenwaarde en het maakt sterker. We zijn hierdoor minder afhankelijk van anderen.

Tijdens de cursus is er één inwijding. Deze inwijding, de juiste vorm van het Usui System of Reiki Healing én het juist gebruik van de symbolen zijn nodig om de werking van Reiki mogelijk te maken.

De cursus wordt gegeven op één dag, van 10.30 tot 16.30. Hiervoor wordt een persoonlijke afspraak gemaakt.
 
Onderdelen van de cursus zijn:

  • een cursusdag met één inwijding (inclusief lunch)
  • na 4 weken een oefensessie (een dagdeel)
  • na 3 maanden een oefensessie (een dagdeel)

De kosten van de cursus zijn € 545,00. Dit bedrag is een vast onderdeel van het Usui System of Reiki Healing. 
Hiervoor ontvangt u:

  • een certificaat als herinnering aan de deelname aan de cursus. Het certificaat
  • geeft aan dat je alle informatie én de inwijding voor de tweede graad hebt ontvangen.
  • een boekje met Reiki Verhalen, geschreven door Reiki Master Arie Luijerink.